Μαρτυρίες
Εγραφα απο την ηλικία του Γυμνασίου.

Μουτζούρωνα βασικά λευκές κόλες. Ευτυχώς που κράτησα τα γραφόμενά μου κάπου σε ένα συρτάρι στο κομοδίνο μου.

Πρίν από ένα χρόνο μια καλή μου φίλη μου είπε να στείλω ένα δείγμα γραφής στην Ιστοσελίδα
www.cwonline.gr

Το έστειλα και ξέχασα ότι το έκανα.

Δεν περίμενα να μου απαντήσουν.
Μέσα σε 3 ημέρες απο την αποστολή του δοκιμίου, έλαβα απαντητική επιστολή απο τον Συγγραφέα κ. Ευάγγελο Ηλιόπουλο που με καλούσε να πάρω μέρος στους κύκλους των δωρεάν μαθημάτων για την Δημιουργική Γραφή.
Πήγα δειλά και φοβισμένα. Εκεί βρήκα ανθρώπους απλούς καθημερινούς που ο κάθενας
μίλαγε για αυτά που έγραφε.
Κάποια στιγμή με κάλεσε στο βήμα ο κύριος Ηλιόπουλος να διαβάσω μέρος απο το δείγμα γραφής που είχα αποστείλει.
Το τι έγινε μετά δεν περιγράφετε.
Αυτό ήταν!
Χωρίς να έχω καταλάβει καλά καλά τι είχα γράψει , έκανα την αρχή για μια καριέρα ως συγγραφέας με την προτροπή του κυρίου Ηλιόπουλου και των συνεργατών του.

Εχω βγάλει μέχρι τώρα 3 Μυθιστορήματα.
Ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου και είμαι ευγνώμων τα μέγιστα στον Συγγραφέα κύριο Ευάγγελο Ηλιόπουλο αλλά και στο επιτελείο των συνεργατών του που με βοήθησαν να επιτύχω αυτό που πάντα ήθελα.

Μαρία Στεφανάκη
Πυθαγόρειο- Σάμος.

▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
E-mail makridferg8922@gmail.com

Είχα το προνόμιο να συμμετέχω ως φοιτητής σε ένα εργαστήριο αφηγηματικών τεχνικών, που δίιδάσκει ο Ποιητής και Κριτικός Λογοτεχνίας Ευάγελος Ηλιόπουλος.
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό το εργαστήριο μου έδωσε εργαλεία όχι μόνο για να μπορώ να γράψω με πιο συνειδητό τρόπο αλλά και ως αναγνώστη, με βοήθησε να προσεγγίσω λογοτεχνικά έργα από μια άλλη οπτική που διευκολύνει και εμπλουτίζει την απόλαυσή τους.

▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ
ΑΡΤΑ


Λένε ότι τα πράγματα συμβαίνουν για κάτι, και πόσο αλήθεια είναι αυτά που λένε. Από νεαρή ηλικία, άρχισα να γράφω σε σημειωματάρια ό, τι πέρασε το μυαλό μου. Ποίηματα, ιστορίες ή ακριβώς αυτό που συνέβη σε μένα την ημέρα. Αλλά όχι, δεν τελείωσα να γεμίζω. Άρχισα να δημιουργώ ένα μυθιστόρημα (ή έτσι σκέφτηκα), αλλά μου έλειπε κάτι. Δεν ήταν συνεπής, πολλά πράγματα μου απέτυχαν και η γραφή έγινε «ανοησία». Μια γνωστή μου καλή φιλη μου υπέδειξε τα Δωρεάν μαθήματα Δημιουργικής Γραφής του Κριτικού Λογοτεχνίας και Ποιητή κ. Ηλιόπουλου. Έκτοτε, η ζωή μου έχει υποστεί κάθαρση, αυτό που χρειαζόμουν! Και χαίρομαι. Αιώνια ευγνώμων, γιατί δεν ήταν μόνο αυτό που έψαχνα, αλλά ξεπέρασε αυτό που ήθελα όταν έψαχνα κάτι τέτοιο. Έχω μάθει και συνεχίζω να μαθαίνω τι ήταν λάθος στη γραφή μου. Δεν γνώρισα ποτέ έναν δάσκαλο τόσο αφοσιωμένο στο επάγγελμά του, αλλά ο κ. Ηλιόπουλος αγαπά τη δουλειά του και το κάνει πολύ καλά. Η καλύτερη επιλογή της ζωής μου.


▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΒΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑΔεν θυμάμαι την ημέρα που η γραφή άρχισε να είναι μέρος της ζωής μου. Διάβασα τους μεγάλους συγγραφείς, προσπαθώντας να μάθω από αυτούς.

Όταν ήμουν αποφασισμένος να δημοσιεύσω ένα μυθιστόρημα, συναντήθηκα με τον Ποιητή τον κύριο Ηλιόπουλο και το επιτελεί των συνεργατών του.

Εγώ υπέγραψα για το μάθημα αφηγηματικών τεχνικών όπου, πέρα ​​από την παροχή των αναγκαίων εργαλείων, έμαθα να διαβάζω από μια άλλη οπτική γωνία. Ήμουν επίσης σε θέση να συνεργαστώ με άλλους συναδέλφους και να πλουτίσω από τις εμπειρίες τους. Σε αυτό το μάθημα θα μάθετε πολλά, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε να το επιτύχετε.
Σας ενθαρρύνω να συμμετάσχετε σε αυτό το μάθημα. Δεν θα το μετανιώσετε. Ο κύριος Ηλιόπουλος κατάφερε να συνειδητοποιήσει το πραγματικό μου δυναμικό και με βοήθησε να μεγαλώσω ως άνθρωπος. Εκτιμώ την υπομονή και την αφοσίωση του. Μια τιμή που έμαθα από έναν μεγάλο δάσκαλο.

Σας ευχαριστώ, κύριε Ηλιόπουλε επειδή πίστεψατε σε μένα και με βοηθήσατε να αποκτήσω τα εργαλεία και τη δύναμη να συνεχίσω στην πορεία μου να πετύχω το όνειρό μου.


▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬
Νίκος Βλάσσάκης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗΑγαπητέ κ. Ηλιόπουλε, αφού παρακολούθησα μαζί σας το Εργαστήριο Αφηγηματικών Τεχνικών, συγκρίνοντας τα πρώτα μου γραπτά με αυτά που κάνω αυτήν τη στιγμή, παρατηρώ μια μεγάλη διαφορά. Τώρα οι ιστορίες μου έχουν βάθος και αφήνουν ένα σαφές μήνυμα. Η διαφορά είναι αισθητή στον τρόπο διαμόρφωσης των χρόνων της ιστορίας, χρησιμοποιώντας κατάλληλη την άποψη του αφηγητή, αξιοποιώντας πλήρως τις περιγραφές και τους διαλόγους. Οφείλω τα πάντα σε εσάς και στο επιτελείο των συνεργατών σας. Η υπομονή και η αφοσίωσή σας σε μένα ήταν θείο δώρο.. Θα είστε πάντα στην καρδιά μου και θα έχετε την αιώνια ευγνωμοσύνη μου.


▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬Γιάννης Θεοφάνους
ΛΕΜΕΣΟΣ - ΚΥΠΡΟΣΤο να μιλάω για τον Κριτικό Λογοτεχνίας και Συγγραφέα κ. Ευάγγελο Ηλιόπουλο και το  Εργαστήριο Αφηγηματικών Τεχνικών, είναι πολύ λίγο ό,τι και να πω. Πριν από ένα χρόνο με την προτροπή μιας καλής μου φίλης έστειλα ένα δείγμα γραφής μου. Μετά από μια εβδομάδα μου απάντησαν θετικά. Άρχισα να παρακολουθώ Δωρεάν μαθήματα δημιουργικής γραφής στο  Εργαστήριο Αφηγηματικών Τεχνικών.  
Μέσα εκεί στο  Εργαστήριο Αφηγηματικών Τεχνικών, έμαθα το πάθος για τη λογοτεχνία , είχα την ευκαιρία να γίνω μαθητής του και συνάντησα έναν δάσκαλο που δίνει ό, τι καλύτερο,  αφαιρεί κάθε εγωισμό, κάθε υποψία και γίνεται μια πηγή εργαλείων, ονείρων, εικόνων, λέξεων, όπου μας τροφοδοτεί και μας βλέπει να μεγαλώνουμε σε κάθε γραμμή. 
Το να μιλάμε για το Εργαστήριο Αφηγηματικών Τεχνικών είναι να μιλάμε για ένα όνειρο που αναζητάει τη φωνή σε καθένα από αυτά, τη δική μας φωνή, τη φωνή που υπάρχει σε καθέναν από εμάς και που δεν γνωρίζουμε καν ότι υπάρχει. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Ηλιόπουλο και στους συνεργάτες του, για ό, τι μου έδωσαν, για αυτήν την καλλιεργητική αλληλεπίδραση που μας ενισχύει και δίνει ζωή στη φαντασία μας.

Θα διαδώσω την εκπληκτική δουλειά που κάνει ο κ. Ηλιόπουλος και σε άλλους φίλους μου γιατί αξίζει πραγματικά η δουλειά αυτή.


▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬▬ღೋƸ̵̡🌺Ӝ̵̨̄🌺Ʒღೋ▬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου