Οδηγίες πρός νέους συγγραφείς

Το γράψιμο είναι τέχνη και συνεπώς απαιτεί συνεχή πρακτική.

Η δημιουργικότητα κάθε έργου τέχνης είναι ενδεχομένως η σύνθεση συνειδητών και ασυνείδητων στοιχείων που, με το ίδιο θάρρος, επέτρεψαν σε κάθε δημιουργό να εκφραστεί.
Γι 'αυτό το έργο, καλλιτεχνικό ή όχι, βρίσκεται μπροστά από τον δημιουργό ...
Στη συνέχεια, αν και η διαδικασία γραφής διαφέρει όχι μόνο από το ένα άτομο στο άλλο, αλλά δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω, γι αυτό εδώ σας παραθέτω 22 θέσεις που εξηγούν πώς "το σπάσιμο ενός κανόνα μπορεί να βρει το εγώ ενός συγγραφέα"

1. Αν γράφετε χωρίς χαρά, χωρίς ζήλο, χωρίς αγάπη, χωρίς χαρά, είστε μισογράφος. Το άλλο μισό κλείνει τα μάτια σας στην αγορά και το αυτί σας κολλάει στα κτυπήματα. Έτσι δεν είσαι εσύ και δεν ξέρεις ποιος είσαι. Γιατί πρέπει να είσαι εκστατικός για να είσαι συγγραφέας;
2. Όσο πιο σύντομα γράφετε, τόσο το καλύτερο, γιατί γράφετε ειλικρινά. Θα είστε σε επαφή με τον εαυτό σας. Η σκέψη είναι ένας δισταγμός. Η καθυστέρηση είναι μια προσπάθεια στυλ αντί να σπεύδεις στην αλήθεια σου που είναι το μόνο αυθεντικό στυλ γραφής.
3. Λάβετε την αλήθεια σας. Το υλικό που υπάρχει σ 'εσείς σας κάνει το άτομο που είστε και γι' αυτό είστε απαραίτητοι για τους άλλους.
4. Ποιος είσαι, αυτό είναι που γνωρίζεις. Επομένως, μην φοβάστε να γράψετε για αυτό που γνωρίζετε ή αισθάνεστε.
5. Μην γράφετε για χρήματα ή φήμη. Θυμηθείτε ότι και τα δύο αυτά μπορούν να έρθουν ή όχι μόνο αφού έχετε εξομολογήσει τις καλύτερες, τις πιο προσωπικές σας αλήθειες.
6. Ζήστε καλά, παρατηρήστε ενώ ζείτε, διαβάζετε και παρατηρείτε ενώ διαβάζετε. Γι 'αυτό, τροφοδοτείτε τον πιο αυθεντικό και αληθινό εαυτό σας. Πρακτική γραφή, μιμούμενη, για τους συγγραφείς που αγαπάτε. Αυτοί είναι επίσης τρόποι να κρατήσετε τη Μούσα κοντά σας. Ταυτόχρονα, χαλαρώνετε με αυτές τις ασκήσεις και δεν χάσετε σύγχυση όταν έχετε πραγματικά έμπνευση.
7. Οι λεκτικές εφευρέσεις, η επαγρύπνηση του μυστικού σας εαυτού, η γεύση του σκοταδιού και τόσες άλλες που εσάς σας φοβίζουν είναι σκιές που σας ανήκουν. Αφήστε τες να σας συναντήσουν για να βρείτε τον συγγραφέα μέσα σας.
8. Βρείτε τις εκπλήξεις σας. Τα "θέλω¨ σας είναι αποτυπώματα, αποτυπώματα, κομμάτια στο χιόνι, αφού οι ρόλοι σας βρουν τον δρόμο τους στους πιο απίστευτους προορισμούς. Η πλοκή εμφανίζεται μετά από το γεγονός ποτέ πριν. Αν θέλετε να εκπλαγείτε από τους αναγνώστες σας, πρώτα προσπαθήστε να εκπλαγείτε εσείς. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις διαδρομές, δείτε πού σας οδηγούν.
9. Γίνετε ο κριτής και ο διορθωτής σας. Συμπονετικός αλλά και ανελέητος!
10. Γράψτε στο τρίτο πρόσωπο εκτός κι αν μια ουσιαστικά ξεχωριστή φωνή σε πρώτο πρόσωπο γίνεται ακαταμάχητη και σας κυριεύει.
11. Γράψτε ελεύθερα και ελαφρά, βάλτε τις σκέψεις σας χαλαρά σε χαρτί. Μη διορθώνετε ή ξαναγράφετε μέχρι να ολοκληρώσετε ολόκληρο το βιβλίο. Η επανεγγραφή είναι συνήθως η δικαιολογία σας για να μην συνεχίσετε. Πονάει επίσης τη ροή και το ρυθμό που προέρχονται μόνο από τις ασυνείδητες συσχετίσεις με το υλικό σας.
12. Έχετε ξεχάσει τη γενική έννοια του «αναγνώστη». Πρώτον, διότι ο ανώνυμος και άγνωστος κόσμος θα σας τρομάξει, και δεύτερον, επειδή, σε αντίθεση με το θέατρο, το κοινό δεν υπάρχει. Βρήκα ότι μερικές φορές με βοήθησε να σκεφτώ ένα πραγματικό πρόσωπο ή ένα φανταστικό άτομο και να γράψω μόνο γι 'αυτόν.
13. Αν βασανίζετε μια σκηνή ή ένα υποκεφάλαιο, αλλά νομίζετε ότι πρέπει να το κρατήσετε, να συνεχίσετε και να γράψετε. Όταν τελειώσετε το βιβλίο, επιστρέψτε να το κοιτάξετε και θα μπορείτε να το βρείτε βασανίζοντας επειδή δεν είχε λόγο να υπάρξει.
14. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μεταφορά, ομοιότητα, φράση ή λέξη που έχετε διαβάσει στο μέσο.
15. Ποτέ μην βάζετε λέξη με περισσότερες λέξεις όταν υπάρχει μικρότερη λέξη.
16. Εάν κόψετε μια λέξη, πάντα κόψτε τη.
17. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε παθητική φωνή όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενεργή φωνή.
18. Ποτέ μην βάζετε ξένη λέξη, επιστημονική λέξη ή ορολογία όταν βρίσκετε την αντίστοιχη λέξη.
19. Σπάστε όλους τους παραπάνω κανόνες, γίνετε βάρβαροι με τα λόγια σας για να γράψετε αυτό που θέλετε.
20. Γνωρίζετε ότι αν μένετε στο γραφείο σας για δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια, κάθε μέρα, ακόμα κι αν δεν γράφετε τα σαββατοκύριακα, κάτι αλλάζει μέσα σας. Αυτό αλλάζει ριζικά. Μπορείτε να μείνετε νευρικοί, αλλά κάτι άλλο θα καθοριστεί. Κάτι που σας απαλλάσσει.
21. Γράψτε με προσοχή και συγκέντρωση. Για να βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε αργά, γράψτε με το χέρι μόνο για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Εξηγήστε την τεχνογνωσία σας με χρόνια ανάγνωσης διαφορετικών θεμάτων.

22. Γράψτε, ξαναγράψτε, διορθώστε και κόψτε κάθε πρόταση, σελίδα παραγράφου, ιστορία, κεφαλαία γράμματα με υπομονή και επιμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου